American Wedge Salad with Italian Cheese Dressing with Sweet white Vinegar and Parmigiano Reggiano

American Wedge Salad with Italian Cheese Dressing with Sweet white Vinegar and Parmigiano Reggiano

1 head iceberg lettuce
4 slices bacon cooked and crumbled
Fresh Yellow cherry tomatoes
Red Fresh Cherry Tomatoes
Salt and freshly ground black pepper to taste
Blue cheese
ITALIAN CHEESE DRESSING with Sweet White Vinegar and Parmigiano Reggiano

Suggested match

ITALIAN CHEESE DRESSING with Sweet White Vinegar and Parmigiano Reggiano PDO

cad.

Method

Prima preparare la pancetta.
Cuocere la pancetta in forno, modalità preriscaldato a 200°C. Foderare una teglia con carta da forno e adagiarvi sopra una griglia da forno. Disporre le fette di pancetta sulla griglia, lasciando un po' di spazio in mezzo. Cuocere per 15-20 minuti o fino alla croccantezza desiderata. Sfornare e mettere da parte a raffreddare.

Tagliare il cespo di insalata iceberg a metà partendo dall'alto e affettando il centro. Poi tagliare di nuovo ogni metà a metà in modo che ogni spicchio abbia ¼ del centro. Sciacquare bene ogni spicchio e asciugarlo con carta assorbente. Tagliare con cura il centro da ogni fetta mantenendo intatto lo spicchio e posizionarlo su piatti di insalata separati.
Aggiungere i pomodorini freschi rossi e gialli, già puliti e tagliati.

Condire abbondantemente con la Glassa al Condimento Bianco e Parmigiano Reggiano ogni spicchio. Cospargere ogni spicchio con la pancetta sbriciolata e tocchi di blue cheese.

Servire.

Cook your bacon in the oven: Preheat oven to 400°F. Line a baking sheet with parchment paper and set an oven proof rack on top. Arrange bacon slices on the rack, giving them a bit of space between. Bake for 15 to 20 minutes or to your desired crispness. Remove from oven and set aside to cool.

To Assemble Wedge Salad:

Cut the head in half starting from the top and slicing down through the core. Then cut each half in half again so that each wedge has ¼ of the core. Rinse each wedge and pat dry with paper towels. Carefully cut core from each keeping wedge intact and place on separate salad plates.

Add red and yellow fresh cherry tomatoes, already cleaned and cut.

Squeeze the desired amount of Italian Cheese dressing with Sweet White Vinager and Parmigiano Reggiano over each wedge.
Sprinkle each wedge with ¼ of the bacon crumbles and ¼ of blue cheese. Serve.

Glaze with Aceto Balsamico di Modena PGI and Parmigiano Reggiano PDO.
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Tradition and innovation find their meeting point. Born from the union of an IGP product and a PDO, the Balsamic Vinegar of Modena and Parmigiano Reggiano represents the fusion of two of Italy's most iconic food products in a single bottle.

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